Het hoekje van de lekkerbekken

Kazen en bieren, perfecte koppels !

Fromagerie Biologique de Vielsalm - Fromages et bières, couple de stars !

Over smaken en kleuren kan men niet redetwisten… maar men kan het wel hebben over de beste manier om ze aan elkaar te koppelen. En het is die kunst van het samenvoegen die ook in de keuken belangrijk is. Het resultaat : verrassende en verrukkelijke combinaties  !

In Frankrijk ligt de combinatie kaas en wijn voor de hand. En in ons vlakke land is de combinatie bier en kaas courant, met een voorkeur voor hoprijke bieren… Voor wie vertrouwd is met de brouwerstraditie van België is dat  normaal. Maar wat gaat nu eigenlijk samen met wat  ? Wij zullen u regelmatig vertellen welke bieren en kazen perfect samen passen en bijgevolg uw smaakpapillen heerlijk verwennen. En ere wie ere toekomt, de eerste koppels staan in het teken van de abdijbieren.

Lees meer: Kazen en bieren, perfecte koppels !

Waterloo voor het voetlicht halen, natuurlijk!

Fromagerie Biologique de Vielsalm - Faire un fromage de Waterloo, une évidence !

1815 Waterloo is een biologische kaas met een heerlijke smaak die, naar men zegt, bijzonder op prijs gesteld werd door een beroemde keizer. Want wie Waterloo en 1815 samen uitspreekt verwijst natuurlijk naar Napoleon en zijn laatste veldslag… één van de belangrijkste historische gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis !

Lees meer: Waterloo voor het voetlicht halen, natuurlijk!