VOLG ONS OP FACEBOOK!

  • Home
  • Onze geschiedenis

Van de rijpingsrekken tot uw boodschappentas in één stap !

Onze kaasmakerij produceert de beste biologische traditionele kazen en distribueert deze niet alleen in België maar ook in het buitenland. Liefhebbers van authentieke biologische kazen uit een gereputeerde streek kunnen deze rechtstreeks aankopen in onze productiecentra.

In onze « Cheese Store » van Vielsalm (Fromagerie Biologique de Vielsalm) of Nijvel (Fromagerie ChèvrArdennes) kunt u uw keuze maken uit ons grote assortiment kazen. Maak « bij ons » kennis met al onze verse, zachte of harde kazen van koe- of geitenmelk, die in de beste omstandigheden bereid werden en rijpten. Ze zijn stuk voor stuk gemaakt van Ardeense melk die zorgvuldig geselecteerd werd voor haar superieure kwaliteit.

Geniet van de lekkere geur van onze kazen in de buurt van onze productiezone en kom in onze fabriekswinkel heerlijk verse en smakelijke kazen kopen. Onze specialisten staan er volledig tot uw beschikking om u te helpen bij uw keuze, of u nu een proeverij op het oog heeft of denkt aan een nieuw recept.

Een familieverhaal… en de geschiedenis van een familie!

De biologische kaasmakerij van Vielsalm vertelt tegelijk ook het verhaal van de familie Loicq, een van de grote namen in de kaasmakersector in België en Europa. In 1989 nam Roger Loicq de oude melkerij van Vielsalm over om ervan te maken wat ze vandaag is. Met de hulp van zijn zoon Didier groeide Roger Loicq uit tot één van de pioniers op het vlak van biologische kaasproductie in België, en dat in hetgeen nu de biologische kaasmakerij van Vielsalm heet.

Vandaag zijn  ook Thibault en Amaury Loicq, de kinderen van Didier, mee in de zaak gestapt. Zij brengen nieuwe ideeën die in dezelfde lijn liggen als het DNA van hun vader en grootvader : een familiale aanpak van het beheer en ondernemingslust, maar ook een streven naar innovatie, creativiteit en kwaliteit… een passie die onverminderd doorgegeven wordt van de ene generatie op de andere !  

Lees meer

De smaak van onze grootouders

In het hartje van de Belgische Ardennen maakt de biologische kaasmakerij van Vielsalm heerlijke biologische vaste kazen : 1815 Waterloo, Waterloo, Vieux Liège, Ardenner, Campagnard…  Onze filosofie ? Traditionele methodes, biologische en kwaliteitsvolle producten evenals een moderne aanpak van de productie. Het resultaat? Eenvoudige en gezonde producten die aangenaam verrassen dankzij hun smaak… Biokazen ontworpen en geproduceerd met dezelfde zorg voor kwaliteit die onze grootouders inspireerde!

Lees meer