VOLG ONS OP FACEBOOK!

Waterloo voor het voetlicht halen, natuurlijk!

1815 Waterloo is een biologische kaas met een heerlijke smaak die, naar men zegt, bijzonder op prijs gesteld werd door een beroemde keizer. Want wie Waterloo en 1815 samen uitspreekt verwijst natuurlijk naar Napoleon en zijn laatste veldslag… één van de belangrijkste historische gebeurtenissen uit de Europese geschiedenis !

Tweehonderste verjaardag in zicht

Fromagerie-Biologique-de-Vielsalm-bataille-de-waterloo

 

Wie goed kan tellen weet dat de slag van Waterloo volgend jaar zijn 200e verjaardag viert. En in de schaduw van de leeuw is men vastbesloten om van deze gebeurtenis een heus evenement te maken! Het programma werd in elk geval lang en zorgvuldig voorbereid.  De feestelijkheden zullen plaatsvinden van 17 tot 21 juni 2015.

Die vier historische herdenkingsdagen zullen naar schatting ongeveer 200.000 bezoekers lokken. Die kunnen onder andere een reconstructie van de slag van Waterloo bijwonen, een spektakel waaraan bijna 5.000 figuranten deelnemen. Nog een ander evenement dat liefhebbers van groots spektakel op prijs zullen stellen : het klank-en-lichtspel van het slagveld.

 

Ook op uw scherm

Fromagerie-Biologique-de-VielsalmWaterloo-ultime-bataille

 

In Waterloo wordt het startsein voor de mars naar 2015 al gegeven, een weg die zal leiden langs talrijke evenementen. Ons advies om alvast in de sfeer te komen? Kijk eens naar de zeer mooie beelden in de film « Waterloo, l’ultime bataille » die nu in de bioscoopzalen draait en die u binnenkort op uw televisiescherm kunt ontdekken!