VOLG ONS OP FACEBOOK!

Kazen en bieren, perfecte koppels !

Over smaken en kleuren kan men niet redetwisten… maar men kan het wel hebben over de beste manier om ze aan elkaar te koppelen. En het is die kunst van het samenvoegen die ook in de keuken belangrijk is. Het resultaat : verrassende en verrukkelijke combinaties  !

In Frankrijk ligt de combinatie kaas en wijn voor de hand. En in ons vlakke land is de combinatie bier en kaas courant, met een voorkeur voor hoprijke bieren… Voor wie vertrouwd is met de brouwerstraditie van België is dat  normaal. Maar wat gaat nu eigenlijk samen met wat  ? Wij zullen u regelmatig vertellen welke bieren en kazen perfect samen passen en bijgevolg uw smaakpapillen heerlijk verwennen. En ere wie ere toekomt, de eerste koppels staan in het teken van de abdijbieren.

De 1815 Waterloo en een Waterloo

1815-Waterloo-biere-waterloo-fromagerie-biologique-de-vielsalm

 

 

1815 Waterloo is een biologische kaas van koeienmelk, die men twee maanden liet rijpen. Zijn zachte notensmaak past perfect bij een abdijbier. Probeer het zelf en schenk bij het aperitief een bruine Waterloo, met zijn rijkelijke aroma’s, bij een portie 1815 Waterloo.