VOLG ONS OP FACEBOOK!

  • Home
  • De Bio kaasmakerij

VIEUX LIEGE : 100% BIO. Veel smaak en zo zacht in de mond !

VIEUX LIEGE : 100% BIO. Veel smaak en zo zacht in de mond !

Vieux Liège… een naam die proeft naar de streek en in ons onderbewuste de herinnering oproept naar tegelijk originele en heel actuele smaken. Vieux Liège is de naam van een heerlijke biologische kaas die ontwikkeld en geproduceerd wordt in de biologische kaasmakerij van Vielsalm… in het hartje van de Ardennen en op amper enkele kilometers van de provincie Luik! De biologische melk die gebruikt wordt om deze kaas te maken is afkomstig uit de streek, waar de talrijke groene weiden een ideale omgeving creëren voor het bekomen van kwaliteitsvolle melk

Lees meer

1815 WATERLOO

1815 WATERLOO

In 1815 werd in de velden van Waterloo een historische veldslag uitgevochten, die de toekomst van Europa zou bepalen. Twee eeuwen later maakt deze gebeurtenis nog steeds deel uit van het collectieve geheugen. En om dat te vieren creëerde de biologische kaasmakerij van Vielsalm de 1815 Waterloo… een biologische kaas met een overgetelijke smaak om meteen van te genieten ! 

Lees meer

Bande de Fé Lait, van heerlijke melk tot verrukkelijke biologische kaas… uit Wallonië natuurlijk !

Bande de Fé Lait, van heerlijke melk tot verrukkelijke biologische kaas… uit Wallonië natuurlijk !

Iedereen is al in de ban van Bande de Fé Lait, de heerlijke melk uit onze streek die aangeboden wordt in briks en een mooi succes betekent voor onze boeren (*). Nu gaat Bande de Fé Lait ook een partnerschap aan met de Fromagerie Biologique de Vielsalm, hetgeen leidde tot de creatie van verrukkelijke traditionele biologische kaas. Het is een harde kaas met een tegelijk fijne en rustieke smaak die perfect past op een boterham of in een croque-monsieur maar die ook heerlijk smaakt in blokjes bij het aperitief of voor een feestelijke gebeurtenis.

Lees meer

WATERLOO : een kaas van biologische koeienmelk en met een natuurlijke korst

WATERLOO : een kaas van biologische koeienmelk en met een natuurlijke korst

De Waterloo is één van de smakelijke topproducten die ontworpen en geproduceerd worden in de biologische kaasmakerij van Vielsalm. Voor een geslaagde biologische kaas zijn niet alleen kwaliteitsingrediënten nodig maar ook de knowhow van een meester-kaasmaker en een zorgvuldig samengesteld recept. Zo komt het dat de biologische melk die gebruikt wordt voor de Waterloo afkomstig is uit de Ardennen, waar de vele groene weiden zorgen voor een ideale omgeving om kwaliteitsmelk te bekomen. En om die biologische melk om te zetten in een heerlijke kaas kan de biologische kaasmakerij van Vielsalm rekenen op Alain Vedrines, haar meester-kaasmaker die zich met passie toelegt op zijn beroep van smaakontwerper.

Lees meer

De CAMPAGNARD

De CAMPAGNARD

De Campagnard levert het smakelijke bewijs van een geslaagd huwelijk tussen tegengestelden… een kaas waarvan het recept geïnspireerd werd door de tradities van het vlakke land, maar die ontworpen en geproduceerd wordt in het hartje van de Belgische Ardennen – een streek die verleidt door haar talrijke groene en heuvelachtige landschappen.
Wat hebben die twee gemeen? Authenticiteit en karakter. En wanneer u de Campagnard eet proeft u dat meteen!

Lees meer

De ARDENNER, een vaste kaas gemaakt van volle biologische melk

De ARDENNER, een vaste kaas gemaakt van volle biologische melk

Gevestigd in het hartje van de Belgische Ardennen, maakt de biologische kaasmakerij van Vielsalm harmonieus deel uit van haar omgeving om een kwaliteitsvolle biologische kaas te maken. De biologische melk die in de kaasmakerij gebruikt wordt is afkomstig uit de streek, waar de vele groene weiden de ideale omgeving scheppen om een kwaliteitsproduct te bekomen. De Ardenner is een kaas die perfect de oorsprong en de identiteit van de biologische kaasmakerij van Vielsalm weerspiegelt.

Lees meer