VOLG ONS OP FACEBOOK!

ChèvrArdennes : smaak en vernieuwing

ChèvrArdennes, de naam van een aantal heerlijke geitenkazen die zowel vers als met schimmelkorst aangeboden worden in talrijke smaken. Maar ChèvrArdennes staat ook voor een productiecentrum en een innovatiegerichtheid die het mogelijk maken om kwaliteitsvolle kazen te maken die perfect inspelen op de wensen van de markt.

Van Bastenaken tot Nijvel

Het verhaal van ChèvrArdennes begon in de zeventiger jaren met een vernieuwend concept : de oprichting van een experimentele fabriek voor de productie van geitenkaas. Het project zag het daglicht in Bastenaken, in het hartje van de Belgische Ardennen. Inmiddels werd de fabriek overgenomen door Vache Bleue en geniet zij bijgevolg van de expertise en de knowhow van de familie Loicq.

In 2005, nog steeds onder het impuls van de groep Loicq, trok ChèvrArdennes naar zijn huidige site in Nijvel. Daar beschikt het bedrijf over een spitstechnologische productieruimte die volledig beantwoordt aan de strengste Europese normen en toch vindingrijke en smakelijke productiemethodes toelaat.

Het streven naar totale kwaliteit wordt hier natuurlijk doorgetrokken. Een voorbeeld? De melk is nog steeds afkomstig uit de Ardennen, meer bepaald uit Vielsalm, en wordt daar ook gepasteuriseerd. Want een van de geheimen van de smaak van ChèvrArdennes is de bewuste keuze voor een lokale en authentieke productie. En het is meer bepaald die Ardeense omgeving die instaat voor het welzijn van de geiten die voor ChèvrArdennes gekozen worden. Dat welzijn is een van de voorwaarden om een melk van superieure kwaliteit te bekomen… en dus een heerlijke kaas!

De productie van ChèvrArdennes verwierf de Europese BRC-certificatie en groeit gestaag, dankzij onder andere de ontwikkeling van nieuwe buitenlandse markten.  

Passie, kwaliteit en dynamisme

Een passie voor het product, zijn smaak en zijn kwaliteit. Zin voor innovatie en flexibiliteit in alle omstandigheden. Die karakteristieken maken deel uit van het DNA van ChèvrArdennes. Zij vormen ook het geheim van deze kazen met authentieke smaken, een vernieuwende gamma… maar ook van dat vermogen om in te spelen op en te beantwoorden aan alle eisen van onze partners.

Om zijn objectieven te halen kan ChèvrArdennes rekenen op een team van ervaren professionals. Zij beheersen stuk voor stuk elke etappe van de productie, van de inzameling van de melk tot en met de verpakking… om altijd snel en gepast te handelen!

De CHEVRARDENNES

De CHEVRARDENNES

ChèvrArdennes staat voor een perfect geslaagd gamma geitenkazen en heerlijke kaasspecialiteiten. Net als voor onze andere kazen, gebruiken wij geitenmelk uit onze streek… hier waar de groene weiden toelaten melk van een voortreffelijke kwaliteit te bekomen!

Lees meer